Myöhästely

Olen myöhästelijä. Se on raivostuttavaa. Löysäilen aikataulujen kanssa kroonisesti ja olen liian usein viime tingassa liikkeellä.
Haluan oppia siitä pois. Kolmekymmentä elettyä vuotta ei ole opettanut irti tästä pahasta tavasta, joten tuskin yksi toukokuu tekee suurta muutosta. Yritän silti.
Toukokuussa en aio myöhästyä kertaakaan. Jokaisesta epäonnistumisesta maksan satasen sakkoa. Se kirpaisee. Raportoin myöhästelyt tämän postauksen alaosaan. Työkavereille ja muille: vahtikaa minua ja käräyttäkää säälittä kommenteissa jos lipsun. Kommenteissa voitte ehdottaa ja perustella myös kohteita minne mahdolliset sakkorahat annetaan.

Myöhästelyloki:

 1. 6.5.2014: myöhästyin Lync-etäpalaverista neljä minuuttia. Palaveri ei varmaan ollut vielä alkanut sen suuremmin, mutta myöhästyin silti. Olin luvannut olla läsnä 13:00 ja kello oli 13:04 kun tervehdin paikalle ehtineitä kanssaihmisiäni.
  Tulin edellisestä tapaamisesta ja jäin joko kohteliaisuudesta, mielenkiinnosta tai laiskuuttani kuuntelemaan yhden opiskelijan projektin etenemisiä. En tajunnut, että läppäri haluaa just tällä kertaa käyttää minuuttitolkulla heräämiseen ja vedin muutenkin aikataulun liian tiukille. Omaa ajattelemattomuutta ja huonoa priorisointia.
  Tästä opittua: etätapaamisten alkuun pitää aina varata sen verran ekstraa, että ehtii buutata koneen, etsiä kuulokkeita tai ruuvata asetuksia. Edellinen etäpalaverista myöhästyminen tuli siksi, että Lync ei ollutkaan elpynyt lepotilasta ollenkaan ja kone piti käynnistää uudelleen — ja katsoa vierestä kun Windows asentaa muutaman päivityksen.
  Tästä opittua 2: kun on aikataulu ja juttelee jonkun kanssa, pitää osata kertoa, että nyt on tarpeen lopettaa ja lähteä tilanteesta ajoissa. Meillä ei ollut mikään kriittisen tärkeä keskustelu opiskelijan kanssa vaikka kiinnostava olikin. Olisin voinut lopettaa sen heti alkuunsa ja kertoa, että jatketaan asiaa kun olen käynyt istumassa etäpalaverin. Ensi kerralla teen niin.

Tietoa kirjoittajasta

Sakari Koivunen

Nörtti sekä robottiautomaation että tietojärjestelmien suunnalta katsottuna.

7 vastausta artikkeliin “Myöhästely”

  1. En onneksi ole superkrooninen, mutta aina kun aikataulumöhköily osuu kohdalle, ärsyttää. Alkukuu on mennyt hyvin vaikka tänäänkin aamulla meinasi Murphy tehdä ekan tapaamisen kanssa kepposia: onnistuin esimerkiksi rikkomaan housuni kun olin lähdössä ovesta ulos ja piti vielä palata haalimaan ehjää päälle 🙂
   Kiitos linkkivinkeistä! Oikein hyviä. Eiköhän tässä vielä huussikaupoille päästä kun ehditään kesäkuuhun.

   Tykkää

 1. Heti alkuun on myönnettävä tunnustukseksi, että 4 kuukautta myöhästynyt vieraskynä on nyt saatu ja julkaistu.
  Julkiseksi paineeksi annettakoon, että Puuhanurkan seminaariraportin on luvattu olevan julkaistuna huomenna klo 10:00. Jos myöhästyt: 100 € tai enemmän SOS-lapsikylän kotimaan työhön.

  Tykkää

  1. SOS-lapsikylä on myös hyvä kohde! Jäävät tällä kertaa tosin ilman, mutta pidän kohteen loppukuuta varten mielessä.
   Vieraskynästä: hyvää kannatti onneksi odottaa. Vaikka ei ihan alkuvuoteen ehtinytkään.

   Tykkää

 2. Niin, myöhästelyhän on kuitenkin tällainen länsimaisen lineaarisen aikakäsityksen ajatusmalli. Jos verrataan multiaktiiviseen malliin (latinalaiset ja arabi maat), niin sinähän teit juuri oikein, kun kulutit aikaa henkilön kanssa jonka tapasit ja hoidit asian kuntoon ennen seuraavia (tai jopa osittain samanaikaisesti).
  Itse olen jopa fasistisesti myöhästymiseen suhtautuva, mutta en silti ole varma parantaako se tuottavuuttani tai luoko se maailmaan mitään hyvää.
  Pitäisikö miettiä enemmän ajankäytön, ja sitä kautta myös myöhästymisen, vaikutusta enemmän, kuin sitä tehokkuutta olla paikalla? Oliko Lync palaveri hyödyllinen vai kiirehditkö hyvästä ja vaikuttavasta keskustelusta opiskelijan kanssa jonnin joutavaan ajankuluun koneellisesti suoritetussa palaverissa jonka tärkein anti oli se että joku oli päättänyt tuhlata kaikkien työaikaa palaverissa?

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s